fbpx Skip to main content

VERHAAL ACHTER DE SCHADE

SCHROEISCHADE DOOR EEN AIR FRYER

Voor deze editie van het verhaal achter de schade zijn we op bezoek bij een bijzondere woning in de omgeving van Aalsmeer. Het betreffende appartement bevindt zich namelijk in een Gereformeerde Kerk. Monteur Willem is hier aanwezig om een schroeischade aan een aanrechtblad te herstellen. Deze schroeischade is veroorzaakt door een Air Fryer. Dit is de eerste keer dat wij een schade aan een aanrechtblad komen repareren veroorzaakt door een Air Fryer en dan te weten dat wij zo’n  15.000 aanvragen per jaar verwerken. Dit is een interessant gegeven en we gaan dan ook op onderzoek uit.

SCHROEISCHADE HERSTELLEN OP LOCATIE

De bewoner vertelt dat de Air Fryer, ondanks dat deze uitgeschakeld stond, plotseling uit zichzelf begon te smelten. Toen de bewoners de rook en de vlammen opmerkten die aan het de onderkant van het apparaat begonnen te ontstaan, hebben zij snel de stekker uit het apparaat getrokken en de Air Fryer in de tuin met een emmer water geblust. De hitte heeft echter wel een schroeiplek in het aanrechtblad achtergelaten.

In de media zijn meerdere artikelen te vinden, waaruit blijkt dat brandschade vaker voorkomt bij Air Fryers. Daarom is het aan te raden om in de buurt te blijven wanneer het apparaat aan staat en de stekker direct na gebruik uit het stopcontact te halen.

Na contact te hebben opgenomen met de verzekeraar is Novanet benaderd en kon de herstelling worden ingepland. In minder dan twee weken na het plaats vinden van het incident is de schade gerepareerd. Naast deze snelle afhandeling vindt de bewoner vooral het duurzaamheidsperspectief een groot pluspunt.

Uiterst geconcentreerd gaat monteur Willem dan ook aan de slag. Nadat de kookplaat is afgeplakt wordt eerst met een donkere verf de basiskleur aangebracht. Daarna wordt het favoriete penseel uit zijn speciale gereedschapstas tevoorschijn getoverd. Het penseel is van marterhaar gemaakt en is bij uitstek geschikt voor dit soort precisiewerk. Terwijl wij op zijn vingers staan te kijken gaat hij onverstoord verder. Na een tijdje is er nauwelijks nog verschil te zien. Althans voor de niet getrainde onder ons. Maar Willem is nog niet tevreden.

Hoewel de kleur weer in oorspronkelijke staat is teruggebracht is er voor het oplettende oog nog wel een verschil in structuur zichtbaar. Willem maakt hiervoor een speciale lak aan. Hij legt uit dat des te grover de structuur van het oorspronkelijke materiaal is, des te dikker de lak moet worden. Door middel van een air brush wordt de lak vervolgens voorzichtig aangebracht. Willem is pietje precies en retoucheert de kleur nogmaals nadat de eerste laklaag is opgedroogd. Dan volgt de definitieve laklaag en is het eindresultaat (on)zichtbaar.

Nadat nog even de laatste formaliteiten zijn afgehandeld kunnen we een enthousiaste en tevreden bewoner de hand schudden.

ONZICHTBAAR HERSTELD

Gelukkig hebben wij de schade netjes kunnen herstellen. Wilt u verzekerd zijn van een vetarme snack dan raden wij u aan om na gebruik de stekker uit het stopcontact te halen. Heeft u ook schroeischade of een andere schade aan uw aanrechtblad? Neem dan contact met ons op om uw schade te laten herstellen.

Novanet Herstelmeesters
Bel +32(0)14394700
Mail info@novanetrepair.be 

air fryer veroorzaakt schroefschade - novanet herstelmeesters

“De grootste uitdaging is het op de juiste kleur krijgen van de reparatie. Dit vergt vakmanschap, passie en een grote doses aan ervaring. Zo vertelt Willem dat je dit niet zomaar onder de knie hebt. Hiervoor is een gedegen opleiding nodig en moet je vooral veel vlieguren maken. Dit gebeurt in onze Novanet Academy.”

Herstelmeester Willem
schroeischade door airfryer herstellen op locatie - novanet herstelmeesters